• Головна
  • Призерка Чемпіонату Європи, родом з Хмельниччини, пішла служити до лав ЗСУ
15:54, 15 червня 2022 р.

Призерка Чемпіонату Європи, родом з Хмельниччини, пішла служити до лав ЗСУ

Золота призерка Чемпіонату Європи з важкої атлетики служить у Збройних силах України. При власній вазі 49 кілограмів, рекорд Ангеліни Ломачинської на міжнародних змаганнях у ривку - 80 кілограмів.

Призерка Чемпіонату Європи, родом з Хмельниччини, пішла служити до лав ЗСУ, фото-1

Вперше в спортивний зал прийшла у селі міського типу Маків, де тоді жила. Як розповіла Ангеліна Ломачинська, там і спробувала вправи з важкої атлетики.

«В селі був тренажерний та спортивний зал важкої атлетики. Тренер Володимир Копчинський почав показувати мені рухи з важкої атлетики. Найперше він показав мені, як виконувати ривок, а потім сказав: «Я як побачив, що ти зробила ривок, то зрозумів - ти будеш штангісткою»», - говорить Ангеліна.

Першими досягненнями на міжнародному рівні стали змагання 2017 року, що проходили у Тайвані. Там Ангеліна зайняла загальне шосте місце.

«Це була універсіада, можна сказати - другі Олімпійські ігри. Ми довго їхали до місця проведення змагань, це було незвично, раніше я ніколи не була закордоном. Акліматизація була для мене складна, впав тиск, я не знала, що відбувається з моїм організмом», - каже дівчина.

За словами Ангеліни Ломачинської, далі були призові місця на Чемпіонаті Європи. Минулого року підписала контракт зі Збройними силами України.

«Я зараз тренуюся у звичайному режимі. В Збройних силах мені допомагають, підстраховують, де потрібно викликають», - говорить Ангеліна.

На Чемпіонаті Європи, який відбувся у червні 2022 року Ангеліна посіла II загальне місце: у ривку здобула золоту медаль, у поштовху – бронзову.

Тренування триває до 2 годин, каже спортсменка. Коли готується до старту проводить 8 тренувань на тиждень. За одне тренування дівчина підіймає до трьох тонн ваги. Другий рік Ангеліну Ломачинську тренує Ярослав Заболотний.

«Що стосується Ангеліни, як спортсменки, вона дуже відповідальна. Навіть, мені здається, занадто відповідальна, як для цього спорту. Тому, що тут інколи потрібно підходити до всього з холодною головою, а вона так відповідально ставиться до кожної вправи, до кожного тоннажу, до плану. Зазвичай план пишися на тиждень, а вона старається його перевиконати», - каже тренер спортсменки.

Зараз Ангеліна працює над новим поштовхом та готується до Олімпійських ігор.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
live comments feed...