• Головна
  • На Хмельниччині знімають короткометражний фільм про війну в Україні (трейлер)
10:32, 18 липня 2022 р.

На Хмельниччині знімають короткометражний фільм про війну в Україні (трейлер)

На Хмельниччині знімають короткометражний фільм про війну в Україні (трейлер)

У Кам’янці-Подільському з початку червня триває робота над короткометражним художнім фільмом про війну в Україні під назвою «Битва за Україну» (“Fight for Ukraine”), де буде показано жахи російського вторгнення, інформує портал “Нове українське кіно” .

Фільм розповідатиме паралельні історії збірних образів добровольця Збройних сил України та волонтерки, мешканки одного із прифронтових міст, яка не встигла евакуюватись під час бойових дій. Реальні кадри з хроніки знищення українських міст будуть поєднуватись із відзнятими сценами з героями стрічки, каже автор ідеї та режисер стрічки, засновник кінофестивалю “Бруківка” Андрій Заєць.

Нашою метою є різноманітні міжнародні кінофестивалі, де ми хочемо показати те, що відбувається в Україні з перших днів російського вторгнення та організація спеціальних благодійних показів в Україні та закордоном для збору коштів на потреби Збройних сил України або на лікування потерпілих цивільних від обстрілів ворожими ракетами.

Також ми намагатимемось і надалі створювати різноманітний контент, адже як показує практика благодійних кінопоказів для локального глядача на Хмельниччині – це ефективно і за один сеанс такими фільмами, які ми знімаємо в Кам’янці-Подільському, можна легко збирати на різні потреби наших захисників від 5 до 10 тисяч гривень – коментує Андрій Заєць.

Головні ролі в стрічці виконали акторка театру-студії «Splash» (м. Київ) та Народного театру «Тандем» (м. Кам’янець-Подільський) Тетяна Дзюбінська, ведучий та вокаліст гурту «Експансія» Георгій Торяник, блогер, оператор та волонтер Іван Трач. У невеличких ролях в фільмі засвітились Заслужені артистки України, акторки кіно та телебачення Ірма Вітовська-Ванца та Віталіна Біблів. Також ролі зіграли: Олексій Лисий, Ольга Завалішина, Віталій Івановець, Володимир Мазуренок, Олександр Рудик, Борис Шагієв та інші.

Над стрічкою працюють: Режисер, продюсер та монтажер: Андрій Заєць. Оператори-постановники: Богдан Закордонець та Іван Трач. Дизайнер з гриму: Віталій Івановець. Дизайнерка по костюмам та реквізиторка: Ольга Завалішина.

Над стрічкою працювала об’єднана команда “Кам’янець-Подільського кіноофісу”: студія незалежного кіно “energ1x Production”, “EasyFilm Production” та фотограф Богдан Закордонець.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#кіно #хмельниччина #війна
live comments feed...