• Головна
  • Вчора біля Свято-Михайлівського собору Шепетівки знову було спекотно (Фото/Відео)
09:18, 21 липня 2022 р.

Вчора біля Свято-Михайлівського собору Шепетівки знову було спекотно (Фото/Відео)

Вчора біля Свято-Михайлівського собору Шепетівки знову було спекотно (Фото/Відео)

Вчора, близько 18-00, біля Свято-Михайлівського собору Шепетівки, можна було спостерігати скупчення людей та поліціі.

Чимало шепетівчан прийшли висловити своє невдоволення священнослужителями колишнього Московського патріархату. Лунали вигуки та заклики до звільнення собору. Були й прихильники, які вишикувавшись на вході  тримали в руках ікони  та заважали увійти до собору. Весь цей час били церковні дзвони привертаючи увагу людей  до події.

Все пройшло доволі мирно та спокійно під пильним наглядом поліціі.

Нагадаємо, що цей конфлік має свою історію з моменту вимоги суспільства перейти Релігійну громаду Свято-Михайлівського Собору до ПЦУ.  В травні були подані документи для реєстрації статуту релігійної організації у новій редакції та протокол загальних (парафіяльних) зборів членів релігійної організації “Релігійна громада Української православної церкви Свято-Михайлівського кафедрального собору м. Шепетівка Хмельницької області” від 07.05.2022 року № 1.

Цим же розпорядженням визнано таким, що втратило чинність, розпорядження голови Хмельницької обласної державної адміністрації від 12.01.2018 № 97/2018-р “Про реєстрацію статуту Релігійної організації “Релігійна громада Української Православної Церкви Свято-Михайлівського Кафедрального собору м. Шепетівка Хмельницької області” у новій редакції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Свято-Михайлівській собор #шепетівка
live comments feed...