• Головна
  • Шепетівчанка Вікторія Ткачук не пройшла до фіналу ЧС-2022 з бігу на 400 метрів з бар'єрами
09:17, 22 липня 2022 р.

Шепетівчанка Вікторія Ткачук не пройшла до фіналу ЧС-2022 з бігу на 400 метрів з бар'єрами

Шепетівчанка Вікторія Ткачук не пройшла до фіналу ЧС-2022 з бігу на 400 метрів з бар'єрами

Дві українські бігунки - Анна Рижикова та Вікторія Ткачук - провели свої старти у півфіналах бігу на 400 метрів з бар'єрами на чемпіонаті світу. До фіналу змогла пробитися лише Анна Рижикова, хоча вона пробігла повільніше за Ткачук.

Для українок це був уже другий старт на ЧС-2022: вони впевнено подолали стартовий раунд, показали там 10-й та 16-й час відповідно. Безпосередньо у півфіналах завдання для Рижикової і Ткачук було наступним: потрапити у топ-2 свого забігу (автоматична кваліфікація), або ж потрапити у топ-2 по часу серед тих, хто ще не потрапив до фіналу.

Власне, першу задачу вдалося виконати Рижиковій. Вона стартувала у першому - найповільнішому з трьох - півфіналів і фінішувала другою, поступившись лише Далайлі Мухаммад. Час Рижикової - 54.51 сек.

У своєму півфіналі Ткачук пробігла з часом 54.24 сек, що стало її найкращим результатом сезону, але фінішувала тільки четвертою. Відтак, автоматично потрапити до фіналу не змогла. І за добором теж: програла більше пів секунди потрібному результату.

Загалом серед усіх півфіналісток у Вікторії Ткачук 9-й час, а у Анни Рижикової - 12-й. Але при цьому до фіналу потрапила саме Рижикова.

Найкращий час у кваліфікації показала Сідні Маклафлін - 52.17 сек. У топ-3 найкращих без несподіванок: Маклафлін, за нею Фемке Бол та Далайла Мухаммад.

Усі фіналістки у бігу на 400 м/б Сідні Маклафлін, Далайла Мухаммад, Шамьєр Літтл, Бріттон Вілсон (усі - США), Фемке Бол (Нідерланди), Рашел Клейтон (Ямайка), Джіанна Вудруаф (Панама), Анна Рижикова (Україна)

Фінал жіночого бігу на 400 метрів з бар'єрами відбудеться в суботу, 23 липня, о 05:50 за київським часом.

Шепетівчанка Вікторія Ткачук не пройшла до фіналу ЧС-2022 з бігу на 400 метрів з бар'єрами, фото-1

Що відомо Анна Рижикова та Фемке Бол - єдині представниці Європи у фіналі 400 метрів з бар'єрами. Рижикова виступає на п'ятому чемпіонаті світу у бігу на 400 м/б і втретє виходить до фіналу. Вона була п'ятою у 2013 році та сьомою - у 2019. Вікторія Ткачук уперше в кар'єрі пройшла до півфіналу чемпіонату світу, але дістатися до фіналу їй не вдалося.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
live comments feed...