• Головна
  • Шепетівські податківці активно проводять роз’яснювальну роботу щодо застосування РРО/ПРРО
12:35, 9 вересня 2022 р.

Шепетівські податківці активно проводять роз’яснювальну роботу щодо застосування РРО/ПРРО

Шепетівські податківці активно проводять роз’яснювальну роботу щодо застосування РРО/ПРРО

У Шепетівській ДПІ активно проводиться роз’яснювальна робота щодо застосування РРО/ПРРО платниками єдиного податку під час особистих зустрічей. Для платників податків детально роз’яснюються вимоги Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями щодо проведення розрахункових операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій або через зареєстровані фіскальним сервером контролюючого органу програмні РРО зі створенням у паперовій та/або електронній формі відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій.

Варто зазначити, що фізичні особи-підприємці та юридичні особи останнім часом більше реєструють програмні реєстратори розрахункових операцій.

Податківці Шепетівщини зазначають, що ПРРО має чимало переваг перед класичними, а саме: вільний вибір для суб’єкта господарювання; відсутність посередників (еквайєра, ЦСО); відсутність експертизи для комерційних ПРРО; пристосовність для будь-якого пристрою, що підтримує операційну систему Windows, Android; реєстрація в режимі онлайн в контролюючому органі; виключно електронний документообіг; безкоштовність програмного забезпечення (програмне рішення ДПС). Суб’єкти господарювання можуть зареєструвати ПРРО, скориставшись безкоштовним програмним рішенням, яке розміщено на вебсайті ДПС України у банері «Програмні РРО» (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/).

Валентина Ординська зазначає, що банер також містить нормативно – правові акти, відеоуроки щодо процедури реєстрації ПРРО, отримання електронних ключів у кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ДПС, інструкції щодо заповнення та подання форм, інформаційні повідомлення щодо оновлення версій безкоштовних програмних рішень.

Під час спілкування з підприємцями податківці також нагадали про продовження термінів одноразового (спеціального) добровільного декларування до 01 березня 2023 року, яке передбачає сплату збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування в порядку, строки і розмірах, встановлених ПКУ, та виконання інших умов, визначених підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шепетівка #новини #сайт міста
live comments feed...