• Головна
  • На Хмельниччині лютує штам Омікрон, вже захворіли близько 3,5 тисяч осіб
17:08, 15 вересня 2022 р.

На Хмельниччині лютує штам Омікрон, вже захворіли близько 3,5 тисяч осіб

На Хмельниччині лютує штам Омікрон, вже захворіли близько 3,5 тисяч осіб

Осіння хвиля захворювання на COVID-19 набирає обертів. Якщо за серпень у Хмельницькій області захворіли близько 3,5 тисяч осіб, то лише за один тиждень вересня — майже 2 тисячі.

Щотижня кількість нових випадків зростає приблизно на третину. Частіше почали хворіти й діти – практично кожен п’ятий.

Наразі в області циркулює штам “Омікрон”, який майже витіснив усі інші штами. Він швидше поширюється та має коротший інкубаційний період.

Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб, допоки хвороба не набула більш серйозних масштабів, радить громадянам робити щеплення. З метою безпеки у період воєнного стану Центри вакцинації тимчасово припинили свою роботу, але діють пункти щеплень при амбулаторіях. Усі бажаючі можуть звернутися туди і зробити першу, другу чи бустерну дозу.

В області зараз достатньо вакцини “CoronaVac”, тому ті, хто робив щеплення нею, можуть отримати бустерну дозу. Також ця вакцина рекомендована для вакцинації осіб, віком 60+.

Крім того, наприкінці серпня на Хмельниччину надійшло 2 тисячі доз однодозової бельгійської вакцини “Janssen”. А найближчим часом Україна має отримати нову партію вакцини “Comirnaty” (Pfizer), частину якої перерозподілять і на Хмельницьку область.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шепетівка #новини #сайт міста
live comments feed...