• Головна
  • Винуватецець минулорічного ДТП намагався змінити свій вирок, але тільки погіршив своє становище
19:22, 9 листопада 2022 р.

Винуватецець минулорічного ДТП намагався змінити свій вирок, але тільки погіршив своє становище

Винуватецець минулорічного ДТП намагався змінити свій вирок, але тільки погіршив своє становище

Водієві з Шепетівки не вдалося переконати апеляційний суд у тому, що 85-річна пішохідка травмувалася не з його вини.

Ця подія трапилась 28 квітня 2021р. в районі Шепетівської лікарні. Чоловік вийшовши з аптеки, сів за кермо свого автомобіля та заднім ходом збив літню жінку. Як наслідок, вона отримала закритий перелом. Справу предали в суд, де обвинувачений намагався довести свою невинність в цьому інциденті.

В решті решт, Ше­пе­тівсь­кий район­ний суд виз­нав во­дія вин­ним у ДТП, але фак­тично звіль­нив від по­ка­ран­ня, приз­на­чив­ши один рік об­ме­жен­ня во­лі з іс­пи­то­вим тер­мі­ном на рік і водій мав відшкодувати потерпілій трохи більше ніж 50 тис. грн. Це судове рішення не влаштовувало жодну зі сторін і тому вони звернулися до Хмельницького апеляційного суду.

Суддівська колегія ХАС, як і суддя місцевого суду, визнали провину водія у цій дорожньо-транспортній пригоді. Але з призначеним покаранням і сумою моральної шкоди не погодилася, скасувавши вирок в цій частині і ухваливши власний - покарання в один рік обмеження волі і позбавлення права керувати транспортними засобами на три роки, а потерпілій відшкодувати вже не 50 тис. грн., а 100 тис. грн  – такий результат розгляду трьох апеляційних скарг. Подробиці у сюжеті телеканала ТВ7+Хмельницький.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ДТП #Суд #обвинувачення #апеляція
live comments feed...