• Головна
  • Парковка для інвалідів біля АТБ вона є чи її немає?
20:02, 13 січня 2023 р.

Парковка для інвалідів біля АТБ вона є чи її немає?

За парковку на місцях для інвалідів в Україні можуть виписати штраф - понад 1000 грн.

Прикрий інцидент трапився сьогодні у Шепетівці на парковці  біля супермаркету АТБ, який знаходиться на проспекті Миру 16-в.

Парковка для інвалідів біля АТБ вона є чи її немає?, фото-1

Водій сірого автомобіля не дотримавшись правил паркування залишив свою машину на місці для інвалідів порушуючі при цьому частину 5 статі 122 КУпАП. Інвалід під'їхавши на місце паркування не зміг залишити своє авто на призначеному для нього місці. На цьому підґрунті виник невеликий конфлікт. Хто винен? Давайте розбиратися.

Нагадаємо, що стоянка або зупинка ТЗ на місці, призначеному для інвалідів, або тих, хто перевозить людей з обмеженими можливостями, а також зупинка транспортного засобу, перегороджують рух водіям з інвалідністю або тим, хто перевозить осіб з фізіологічними особливостями, карається штрафом в розмірі 60-100 неоподатковуваних мінімумів.

Тобто, якщо Ви навмисно або через неуважність припаркувалися в недозволеному місці, вас очікує штраф в сумі 1020-1700 грн. За що ще можна «заробити» постанову:

  • повторна стоянка на місці для інвалідів – 2040-2550 грн;
  • створення перешкоди водіїв з обмеженими можливостями або особам, які перевозять інвалідів, в стоянці або зупинку транспортного засобу – 1020-1700 грн;
  • незаконне використання значка «інвалід за кермом» – 1020-2700 грн.
Парковка для інвалідів біля АТБ вона є чи її немає?, фото-2

Але варто відзначити, що зараз зимовий час та розмітку замело снігом та брудом, відповідно, ніяких явних розпізнавальних ознак того, що це місце для інваліда не видно. Тоді повинна бути табличка, яка повідомляє про призначення даного паркомісця. Але за фактом табличка біля АТБ відсутня, і місце ніяк не ідентифікує. В такому випадку ніхто не має права штрафувати водія сірого автомобіля.

Під час короткої суперечки поруч звільнилось паркувальне місце та інцидент вирішився сам собою, але ж таких випадків буває багато і тому кожному водію потрібно пам'ятати:

Вибираючи місце для паркування, навіть на кілька хвилин, уважно читайте знаки, поважайте людей з інвалідністю та не сподівайтеся на те, що патрульна служба не виявиться поблизу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Конфлікт #парковка #АТБ
live comments feed...