• Головна
  • Шепетівчан застерігають не купувати печиво яке може викликати отруєння
17:54, 24 січня 2023 р.

Шепетівчан застерігають не купувати печиво яке може викликати отруєння

Шепетівчан застерігають не купувати печиво яке може викликати отруєння

Печиво виготовлене в Румунії та має високий вміст акриламіду. Такий продукт небезпечний та може викликати отруєння. Про це повідомили на сторінці Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області.

До Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області надійшло інформаційне повідомлення, отримане по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF), стосовно виявлення високого вмісту акриламіду в печиві, що виготовлене в Румунії (виробник: Ro Star S.A., Romania) та експортувалось з Польщі (оптовик: VYV DISTRIBUTION Sp. z o.o., Poland) до України (одержувач: ТзОВ «ЛЬВІВІМПОРТ», вул. Володимира Великого, 2, м. Львів, 79021), - йдеться у повідомленні.

У зв’язку з тим, що це печиво може зашкодити здоров’ю людей, Держпродспоживслужба вимагає від продавців вилучити його з обігу.

Шепетівчан застерігають не купувати печиво яке може викликати отруєння, фото-1

Про вжиті заходи щодо подальшого поводження з вказаним харчовим продуктом необхідно повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області протягом двох днів за адресою:

вул. Шевченка, 53, м. Хмельницький, 29007, тел. (0382) 63-07-34,

e-mail: [email protected].

Акриламід – це хімічна сполука, яка утворюється природним шляхом під час термічної обробки у процесі приготування кави, шоколаду, мигдалю, картоплі фрі, крекерів, печива, чипсів, каш та хліба, а також деяких овочів та фруктів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#печиво #отруєння
live comments feed...