• Головна
  • Дані про депортації українців Західної України у 1940-1950 роках відтепер у публічному доступі
13:03, 8 лютого 2023 р.

Дані про депортації українців Західної України у 1940-1950 роках відтепер у публічному доступі

Дані про депортації українців Західної України у 1940-1950 роках відтепер у публічному доступі
У МВС зняли гриф «Для службового користування» з документів, які стосуються масових депортацій населення з території Західної України в 1940-1950.

МВС скасувало гриф «Для службового користування» зі справ галузевого державного архіву МВС, які стосуються масових депортацій населення з території Західної України в 1940-х та 1950-х роках.

Відтепер інформація про масові депортації населення із західних регіонів країни, зокрема ешелонні списки громадян, будуть доступні для громадськості. Передбачається, що відповідні документи опублікують й на офіційних веб-сайтах.

Таке рішення було ухвалено відповідно до Закону України «Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років», який зобов'язує оприлюднювати архівні дані щодо репресивних органів і не дозволяє їх зараховувати до службової інформації.

Також Комісія з питань роботи зі службовою інформацією в апараті Міністерства внутрішніх справ України рекомендувала Галузевому державному архіву МВС продовжити пошуки справ щодо діяльності репресивних органів з метою їх подальшого оприлюднення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Депортація #документи #мвс
live comments feed...