• Головна
  • Залізницю до якої належить Шепетівка у цьому році перейменують
17:50, 21 лютого 2023 р.

Залізницю до якої належить Шепетівка у цьому році перейменують

Залізницю до якої належить Шепетівка у цьому році перейменують

Укрзалізниця запускає програму «Залізна українізація», яка передбачає перейменування регіональних філій, що мають застарілі назви, у тому числі «Південно-Західна залізниця», до якої належить місто Шепетівка.

Голова правління компанії Олександр Камишін заявив, що ця програма має на меті повністю позбавитись імперських та російських назв, позначок, зображень на будь-яких об’єктах залізничного транспорту в Україні.

«Чому залізниця із центром у столиці має назву «Південно-Західна», а залізниця, що має центр у Харкові, на півночі України, — «Південна»? Це засилля імперської, російської давнини, яке не має нічого спільного з українським сьогоденням. Саме тому в рамках нашої програми «Залізна українізація» ми змінимо це раз і назавжди», — пояснив він.

Перейменування регіональних філій буде завершено у 2023 році, а програма «Залізна українізація» розрахована на 2023-2025 роки. В рамках цієї програми планується українізувати все, що пов’язує залізничну галузь України з країною-агресором, включаючи назви залізниць, позначки кілометражу, сигнальні позначки, радянські барельєфи, назви станцій тощо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Південно-Західна залізниця. Шепетівка #перейменування
live comments feed...