• Головна
  • На Шепетівщині водій отримав вирок за пропонування хабаря у 500 грн
10:42, 28 лютого 2023 р.

На Шепетівщині водій отримав вирок за пропонування хабаря у 500 грн

На Шепетівщині водій отримав вирок за пропонування хабаря у 500 грн

Увечері 11 січня 2023 року в смт Понінка Шепетівського району за порушення правил дорожнього руху, а саме керування транспортним засобом, що має несправності зовнішніх світлових приладів патрульна поліція зупинила ВАЗ 2109. Під час спілкування з водієм правоохоронці запідозрили, що він нетверезий та запропонували йому пройти огляд на стан сп’яніння на місці зупинки чи у медзакладі, проте той відмовився. 

Поліцейські взялися складати протокол про притягнення його адміністративної відповідальності за статтею 130 КУпАП та прийняли рішення вилучити автомобіль. Тоді водій спробував «домовитися», запропонувавши патрульному 500 гривень. Попри відмову і попередження про кримінальну відповідальність правопорушник таки поклав гроші на пасажирське сидіння службового авта.

Під час досудового слідства прокурор та обвинувачений уклали угоду про визнання винуватості й просили суд її затвердити. Водій зобов’язався беззастережно визнати свою вину в інкримінованому правопорушенні, також сторони узгодили покарання – штраф в розмірі 17 000 гривень. Встановивши, що угода відповідає вимогам закону, Полонський районний суд її затвердив”, – розповіли у Хмельницькому апеляційному суді. 

Тож водій визнав себе винним у пропозиції та наданні службовій особі неправомірної вигоди за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища (частина 1 статті 369 Кримінального кодексу України) й зобов’язався сплатити призначені 17 000 гривень штрафу.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#хабар #поліція #правпорушення
live comments feed...