• Головна
  • В лісі поблизу Хмельницької АЕС понад 50 людей тренувались гасити пожежу
13:08, 13 квітня 2023 р.

В лісі поблизу Хмельницької АЕС понад 50 людей тренувались гасити пожежу

В лісі поблизу Хмельницької АЕС понад 50 людей тренувались гасити пожежу

Рятувальники, атомники, лісівники та нацгвардійці тренувались гасити загоряння в лісі на Шепетівщині. Для ліквідації умовної пожежі залучили 8 одиниць техніки ДСНС та по 2 одиниці техніки лісівників і нацгвардійців. Загалом у навчаннях взяли участь 52 особи. 

Як проінформували в Подільському лісовому офісі, за легендою вогонь охопив лісовий масив поблизу Хмельницької АЕС — критичного енергетичного об’єктуХмельниччини, особливо в умовах воєнного стану.

Ця територія перебуває в зоні відповідальності 3 Державного пожежно-рятувального загону м. Нетішина філії «Славутське лісове господарство» ДП “Ліси України”.

“Як правило, гасіння проводиться в два етапи. На першому здійснюється локалізація пожежі – зупинка загоряння шляхом безпосереднього впливу на контур пожежі. Прокладаються загороджувальні смуги і канави, щоб виключити можливість подальшого поширення вогню. Другий етап – ліквідація. Безпосереднє гасіння осередку вогню”, – розповіли лісівники.

Підсумували, що завдання було виконано злагоджено, оперативно і якісно.

Зазначимо, що такі пожежні навчання проводять щорічно. Адже співпраця та злагоджені дії дозволяють оперативно зреагувати навіть на найменше загоряння та швидко ліквідувати займання.

“Вкотре нагадуємо: безпека у лісі залежить від кожного з нас! На Хмельниччині ліс відвідувати можна. Але забороняється в‘їзд автотранспортом та розведений багать. Бережіть себе і природу!”, – нагадали лісівники.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#МНС #пожежа #гасіння
live comments feed...