• Головна
  • На Шепетівщині судитимуть чоловіка за незаконнно вирубаний ліс
13:18, 19 квітня 2023 р.

На Шепетівщині судитимуть чоловіка за незаконнно вирубаний ліс

На Шепетівщині судитимуть чоловіка за незаконнно вирубаний ліс

Місцевий житель Шепетівського району буде ставитися перед судом за незаконну порубку 38 дерев породи «Граб» на території Полонського лісництва в грудні 2022 року. Згідно з інформацією, незаконну порубку було здійснено без спеціального дозволу на використання лісових ресурсів, лісорубного або лісового квитка. За досудовим розслідуванням, мешканець мав злочинний намір і використовував бензопилу для зрубування дерев.

За цим фактом завершено досудове розслідування, і Шепетівська окружна прокуратура скерувала обвинувальний акт до суду. Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк до трьох років відповідно до ч. 1 ст. 246 Кримінального кодексу України.

Також було встановлено, що незаконна порубка завдала збитків навколишньому природному середовищу на суму 52 тис грн. Вжитими заходами вдалось вилучити незаконно зрубану деревину.

Варто зазначити, що за Конституцією України та Кримінальним процесуальним кодексом України, обвинувачений вважається невинуватим, доки його вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#деревина #природа
live comments feed...