• Головна
  • У Шепетівці вшанували пам’ять героїв-ліквідаторів аварії на ЧАЕС
13:22, 26 квітня 2023 р.

У Шепетівці вшанували пам’ять героїв-ліквідаторів аварії на ЧАЕС

У Шепетівці вшанували пам’ять героїв-ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Сьогодні, 26 квітня, виповнюється 37 років з дня наймасштабнішої техногенної катастрофи у світі – трагедії на Чорнобильській атомній електростанції. Пам’ять героїв-ліквідаторів вшанували в обласному центрі співробітники ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

Як у ці дні українська нація чинить опір російському загарбнику, так із 26 квітня 1986 року світ, затамувавши подих, спостерігав за боротьбою пожежників, військових, лікарів, будівельників, інженерів, шахтарів, енергетиків, водіїв – усіх, хто намагався приборкати «мирний атом», що вирвався з-під контролю у Чорнобилі.

Представники влади, ліквідатори аварії та постраждалі від її наслідків, члени Шепетівського міського товариства «Союз Чорнобиль» вшанували пам’ять загиблих та померлих внаслідок катастрофи хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку.

Заступник міського голови Галина Безкоровайна зазначила, що той страшний день, коли на Чорнобильській АЕС сталося два потужних вибухи, що спричинило найстрашнішу техногенну катастрофу за всю історію ядерної енергетики, торкнувся усього світу. Зауважила, що сьогодні ми вшановуємо усіх, хто постраждав та ліквідовував наслідки аварії, а також побажала ліквідаторам здоров'я і добра, Перемоги й процвітання Україні.
У 2016 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй проголосила 26 квітня Міжнародним днем пам’яті про чорнобильську катастрофу.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#МЧС #шана #АЄС
live comments feed...