• Головна
  • На Хмельниччині ще три парафії московського патріархату перейшли до ПЦУ
11:44, 8 травня 2023 р.

На Хмельниччині ще три парафії московського патріархату перейшли до ПЦУ

На Хмельниччині ще три парафії московського патріархату перейшли до ПЦУ

У Теофіпільській громаді на Хмельниччині три релігійні громади УПЦ московського патріархату перейшли до Православної церкви України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Теофіпільська селищна рада.

«6 травня 2023 року відбулися загальні збори релігійних громад Хресто-Воздвиженського храму (село Воронівці) та храму Покрови Пресвятої Богородиці (село Немиринці) щодо переходу з підпорядкування Української православної церкви (московського патріархату) до Православної церкви України. На порядку денному учасники зборів обговорили питання зміни канонічного підпорядкування церкви з УПЦ МП на ПЦУ, зміни до статуту, обрання парафіяльної ради церкви та подання документів на реєстрацію», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що майже всі присутні на зборах проголосували за перехід парафій до ПЦУ. Рішення парафіян підтримав і настоятель храмів, який разом із ними перейшов до Православної церкви України.

За інформацією селищної ради, 7 травня до ПЦУ також перейшла релігійна громада Свято-Покровського храму в селі Шибена. Настоятель не підтримав рішення парафіян.

Як повідомляв Укрінформ, Хмельницька обласна рада ухвалила рішення про заборону діяльності УПЦ московського патріархату на території області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Теофіполь #ПЦУ
live comments feed...