• Головна
  • У Нетішині на ХАЕС планують збудувати ще один еренгоблок | ШЕПЕТІВКА СІТІ
13:41, 9 травня 2023 р.

У Нетішині на ХАЕС планують збудувати ще один еренгоблок | ШЕПЕТІВКА СІТІ

У Нетішині на ХАЕС планують збудувати ще один еренгоблок | ШЕПЕТІВКА СІТІ

Днями, президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін разом з генеральним директором ВП «Хмельницька АЕС» Андрієм Козюрою провели засідання штабу з добудови третього енергоблока Хмельницької АЕС. Зустріч відбулась з метою контролювання проєктних та ремонтно-відновлювальних робіт, які виконуються на енергоблоці №3.

Будівництво нових енергоблоків є важливим компонентом Енергетичної стратегії України до 2050 року. Цей проект є однією з ключових складових розвитку сучасної та безпечної атомної генерації, що сприятиме досягненню поставлених енергетичних цілей країни.

Після огляду етапів будівництва, Петро Котін провів засідання, під час якого він наголосив на важливості прискорення робіт та наголосив: "Ми маємо працювати сьогодні на повну силу, адже розбудова атомної галузі – це наша енергетична незалежність і безпека. Вторгнення росії змусило весь світ зрозуміти, наскільки важливим є сьогодні енергетичний фронт."

На засіданні також було проінспектовано роботи з облаштування під’їздів з твердим покриттям до пожежних гідрантів. Запорізька АЕС, частина співробітників якої була змушена залишити станцію через окупацію, здійснює відновлювальні роботи на існуючих будівельних конструкціях енергоблока. Працівники, які раніше працювали на Запорізькій АЕС, зробили вагомий внесок у будівництво нового енергоблока, прикладаючи свої знання та досвід до цього важливого процесу. Їхні професійні навички є невід'ємною складовою успіху проєкту.

"Частина наших атомників, які до вторгнення працювали на ЗАЕС, зараз перебувають тут і вкладають свої сили у побудову нового енергоблока. Адже цей процес можливий лише за наявності кваліфікованих кадрів, яких у нас, на щастя, вистачає», – сказав президент Компанії та додав, що Енергоатом і надалі робитиме все належне, аби атомна галузь в Україні розвивалась.", - заявив президент компанії. Він також додав, що ДП "НАЕК "Енергоатом" продовжуватиме робити все необхідне, щоб підтримувати розвиток атомної галузі в Україні.

 Нагадаємо, компанія Westinghouse будуватиме ще два енергоблоки за технологією американської компанії. Це будуть енергоблоки №5 і №6. Вони отримають водно-водяні реактори AP1000. Вартість одного енергоблока становить близько 5 млрд доларів США. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ХАЕС #ректор #будівництво
live comments feed...