• Головна
  • На Шепетівщині шахраї поцупили з рахунків трьох жителів понад 79 тисяч гривень
20:08, 16 травня 2023 р.

На Шепетівщині шахраї поцупили з рахунків трьох жителів понад 79 тисяч гривень

Минулої доби шахраї поцупили з рахунків жителів Шепетівщини понад 79 тисяч гривень. Двоє жителів району стали жертвами шахрайської схеми «Дзвінок з банку», ще одна потерпіла сподівалась отримати соціальні кошти, натомість втратила свої. По усіх випадках працівники поліції проводять розслідування.

Про це повідомляють у пресслужбі ГУ нацполіції в Хмельницькій області.

Зокрема, до 62-річної жительки м. Нетішин зателефонувала невстановлена особа, яка представилась працівником банку. Увійшовши у довіру, шахрай сказав жінці виконати певні маніпуляції через мобільний додаток, в результаті чого та втратила більше 9 тисяч гривень. За аналогічною схемою 28 тисяч гривень втратила 67-річна нетішинка.

Ще одна потерпіла, 40-річна жителька Білогір'я, натрапила в інтернеті на оголошення про отримання соціальних виплат від ООН. Перейшовши за посиланням, жінка вказала реквізити свого банківського рахунку. Після цього з її картки зникли 42 тисячі гривень.

По усіх випадках працівники поліції проводять розслідування і закликають громадян у жодному разі не повідомляти нікому повних реквізитів картки (номер, термін дії та CVC2 код), ПІН-код, паролі для входу в онлайн-банкінг чи будь-які інші паролі та коди, надіслані в SMS-повідомленнях. 

Якщо невідомі пропонують вам соціальну допомогу — перевіряйте такі пропозиції на офіційних ресурсах.

На Шепетівщині шахраї поцупили з рахунків трьох жителів понад 79 тисяч гривень, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#шахраї #посилання #кошти
live comments feed...