• Головна
  • Запах борщу, шовкові вишиванки та неперевершені господині — День вишиванки в гостинній ресторації "Колиба"
08:54, 19 травня 2023 р.

Запах борщу, шовкові вишиванки та неперевершені господині — День вишиванки в гостинній ресторації "Колиба"

Вчора, в гостинній ресторації "Колиба", відбулося Міжнародне приготування борщу Україна-Канада, у якому взяли участь відомі особистості та надзвичайні майстри.

На цей захід доєдналися Майя Онищук, директор ХОНМЦКіМ та заслужена артистка України, Наталія Стасюк, начальник відділу сім'ї, молоді та спорту Шепетівської міської ради, Людмила Легка, викладач Шепетівської музичної школи, а також Катерина Джус, волонтерка з міста Торонто, Канада. Під керівництвом кулінарних експертів, ці видатні особистості не лише приготували неперевершений борщ, а й поділилися своїми секретами і техніками з відвідувачами.

Запах борщу, шовкові вишиванки та неперевершені господині — День вишиванки в гостинній ресторації "Колиба", фото-1

Усі присутні також мали можливість взяти участь у майстер-класі з в'язання намітки від керівниці арт-майстерні "Рукотвір", Ольги Плахтій. Під її керівництвом, гості навчилися творити чудові вироби своїми руками. Крім того, на головах усіх господинь гордо були пов'язані хустки різними техніками викладу, створеними теж руками майстрині.

Запах борщу, шовкові вишиванки та неперевершені господині — День вишиванки в гостинній ресторації "Колиба", фото-2

Неабияку радість і настрій гостям заходу подарував народний аматорський вокальний ансамбль "Колорит" під керівництвом Ольги Башинської який виконав українські народні пісні та додавав особливого шарму святковій атмосфері.

Запах борщу, шовкові вишиванки та неперевершені господині — День вишиванки в гостинній ресторації "Колиба", фото-3

Спеціально до свята Дня вишиванки було організовано "Дефіле у вишиванках", яке знайомило присутніх з різноманітними стилізованими українськими нарядами. Учасники мали змогу оглянути старовинні та автентичні вбрання, які вражали своєю розкішшю та витонченістю. Це нагадало про наші національні традиції та красу української культури.

Головним гастрономічним подарунком цього свята був, звичайно ж, український борщ. Файні господині з Шепетівки та навіть Катерина Джус з Торонто, Канада, довели, що цю страву вони вміють готувати на відмінно. Аромат борщу наповнював приміщення ресторації "Колиба", а гості насолоджувалися смаком цього незмінного символу української кухні.

Запах борщу, шовкові вишиванки та неперевершені господині — День вишиванки в гостинній ресторації "Колиба", фото-7

Святкування Дня вишиванки у Шепетівці з'єднало людей навколо української культури та традицій. Цей захід став свідченням нашої національної гордості та уміння зберігати та підтримувати спадщину наших предків.

Запах борщу, шовкові вишиванки та неперевершені господині — День вишиванки в гостинній ресторації "Колиба", фото-8
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#День вишиванки #борщ #колиба
live comments feed...