• Головна
  • Велосипедиста з Шепетівки оштрафували за порушення правил дорожнього руху, що спричинило ДТП
12:30, 29 травня 2023 р.

Велосипедиста з Шепетівки оштрафували за порушення правил дорожнього руху, що спричинило ДТП

Велосипедиста з Шепетівки оштрафували за порушення правил дорожнього руху, що спричинило ДТП

Велосипедист з Шепетівки отримав штраф за порушення правил дорожнього руху, в результаті чого сталася дорожньо-транспортна пригода з автомобілем «BMW X5». Міськрайонний суд визнав чоловіка винуватим і оштрафував його на суму 850 гривень за зіткнення, яке сталося 12 травня 2023 року на перехресті вулиць Захисників України та Шешукова.

За даними протоколу про адміністративне правопорушення та свідчень свідків, велосипедист не дотримав безпечної швидкості руху, не врахувавши дорожньої обстановки і не зміг впоратися з керуванням, в результаті чого врізався в автомобіль «BMW X5». Потерпілий водій заявив, що саме в той момент зупинився на перехресті, очікуючи, коли автомобіль перед ним зробить поворот ліворуч, але саме в цей момент його автомобіль був зіткнений з велосипедистом, який їхав з надмірною швидкістю.

Суд відзначив, що велосипедист є учасником дорожнього руху і мав дотримуватися Правил дорожнього руху України. Так само, як і водій автомобіля, який не мав при собі полісу страхування цивільно-правової відповідальності, і тому його також притягнули до адміністративної відповідальності.

Суд підкреслив, що порушення велосипедистом пункту 12.1 Правил дорожнього руху стало основною причиною дорожньо-транспортної пригоди, в результаті якої автомобіль «BMW X5» отримав механічні пошкодження. Ці порушення знаходяться у причинному зв'язку з наслідками, передбаченими статями 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Проте постанова суду ще не набрала законної сили і може бути оскаржена до апеляційного суду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#штраф #дтп #велосипедист
live comments feed...