• Головна
  • Хмельницькі поліцейські затримали групу осіб за організацію розгалуженої мережі збуту наркотиків
12:05, 2 червня 2023 р.

Хмельницькі поліцейські затримали групу осіб за організацію розгалуженої мережі збуту наркотиків

Хмельницькі поліцейські затримали групу осіб за організацію розгалуженої мережі збуту наркотиків
Збували ділки солі «PVP», канабіс та метадон. До постачання та збуту наркотиків і психотропів залучили наркозалежних осіб, частина з яких знаходиться на замісній терапії. Саме вони за винагороду постачали організаторам метадон, а у разі відмови співпрацювати – ставили їх на так званий «лічильник».
Знешкодили діяльність наркоугруповання оперативники управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області та слідчі слідчого управління Поліція Хмельницької області. Організував його діяльність неодноразово засуджений місцевий мешканець, який прагнув отримати статус так званого «смотрящого» за містом у регіоні. Як спільників залучив осіб із кримінальним досвідом, з якими познайомився під час перебування у місцях позбавлення волі.
Фігуранти підшукували наркозалежних осіб, які перебувають на замісній терапії і за винагороду готові їм постачати та збувати метадон. Тим, хто відмовлявся, погрожували або ставили на так званий «лічильник» - 5 000-10 000 гривень щомісяця. Аби підняти вартість «товару», подрібнювали пігулки до порошкоподібного стану. Надалі збували «товар» - солі «PVP», канабіс та метадон - серед наркозалежних та інших осіб методом «з рук у руки».
Оперативники та слідчі за силової підтримки спецпризначенців КОРД затримали лідера злочинної групи у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому та двом спільникам повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 (вимагання) та ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин) Кримінального кодексу України.
Окрім того, за результатами проведення 19-ти санкціонованих обшуків вилучили наркотичні та психотропні речовини, «чорнові» записи з «клієнтами» та «боржниками», зброю.
За клопотанням прокурорів Хмельницької прокуратури усім підозрюваним суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Наркотики #поліція #Хмельниччина
live comments feed...