• Головна
  • “Етанолу в крові не виявили”: подробиці справи ексначальника Хмельницької ОВА
12:00, 10 червня 2023 р.

“Етанолу в крові не виявили”: подробиці справи ексначальника Хмельницької ОВА

У суді в Чернівцях триває розгляд адміністративної справи стосовно колишнього начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергія Гамалія. Його обвинувачують у керуванні транспортним засобом у стані сп’яніння — стаття 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Учора, 9 червня, відбулося третє судове засідання.

Нагадаємо, 11 березня Сергія Гамалія, який на той час обіймав посаду начальника ОВА, під час комендантської години зупинили патрульні Чернівців. За матеріалами правоохоронців, він перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Тож на Гамалія склали протокол за ст. 130 КУпАП, а машину вилучили на штрафмайданчик.

15 березня з Указу Президента України стало відомо про звільнення Гамалія з посади згідно з “поданою ним заявою”. Додамо, що він очолював ОВА (ОДА) з грудня 2020 року. 

У справі щодо водіння в нетверезому стані вже відбулось три судові засідання, і щоразу розгляд переносили. Зокрема, 2 травня Гамалій не з’явився на судове засідання у Чернівцях, оскільки його захисник надав клопотання про те, що ексчиновник перебуває на лікуванні з 28 квітня. 

Згодом, 18 травня, засідання перенесли у зв’язку із тим, що на слухання не з’явився адвокат Гамалія, оскільки на той момент перебував на попередньому слуханні в апеляційному судді в іншій справі. Тоді ексочільник ОВА зауважив, що дізнався про те, що адвокат не зможе з’явитися на слухання, за годину до засідання. 

Учора, 9 червня, відбулося третє засідання. На ньому вже були присутні і Гамалій, і його захисник. Обвинувачений в правопорушенні озвучив свою версію подій.

За словами самого Гамалія, його зупинили в середмісті Чернівців. Пройти тест на стан алкогольного сп’яніння він відмовився, однак наполягав на проведенні експертизи в медзакладі. Зауважив, що таке направлення він отримав не від патрульних, а на блокпосту дорогою до Хмельницького. Також заявив, що він був за кермом чужого автомобіля без техпаспорта, а протокол підписувати відмовився. Про це йдеться у матеріалі “ЖАР.інфо”.

Врешті Гамалій здав аналізи в Чернівецькому обласному бюро судово-медичної експертизи. За його результатами, як зазначають активісти, “вмісту етанолу (етилового спирту – ред.) в крові не виявили”. Втім, дата проведення експертизи наразі не озвучується

Захист подав клопотання про допит свідка, а саме – заступника голови ОВА Сергія Ткачука

Суддя задовольнила клопотання. Засідання знову перенесли – на 23 червня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Гамалій #суд #алкоголь
live comments feed...