• Головна
  • На території парку “Подільські Товтри” без дозволу зрубали дерева на понад 70 мільйонів гривень
16:33, 14 червня 2023 р.

На території парку “Подільські Товтри” без дозволу зрубали дерева на понад 70 мільйонів гривень

На території парку “Подільські Товтри” без дозволу зрубали дерева на понад 70 мільйонів гривень

За повідомленням Державної екологічної інспекції, приватне підприємство “Спорт-прогрес” без належного дозволу вирубало понад 2 тисячі дерев, внаслідок чого державі було заподіяно збитки на понад 70 мільйонів гривень.

Відомо, що інцидент стався в Сатанівській тергромаді вздовж річки Збруч під час проведення капітального ремонту, зокрема робіт з відновлення та підтримання гідрологічного режиму та санітарного стану річки, а також влаштуванням рекреаційних зон в її заплаві.

Згідно з даними інспекції, “Спорт-прогрес” отримав дозвіл на вирубку 922 дерев різних порід. Втім, за фактичними даними, було вирубано більше ніж двічі більше - понад 2 тисячі дерев.

Вирубка дерев відбувалася без належного дозволу та ліміту на спеціальне використання природних ресурсів, що є порушенням статті 9-1 Закону України “Про природно заповідний фонд України”.

У інспекції зазначили, що видалення зелених насаджень відбувалося вздовж прибережної смуги річки Збруч в охоронній зоні парку-пам`ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення “Сатанівська перлина”. Ця територія входить до області Національного природного парку “Подільські Товтри”, що підкреслює серйозність ситу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Сатанів #дерева
live comments feed...