• Головна
  • Привласнив гроші та майно: на Шепетівщині судитимуть колишнього головбуха лісового господарства
10:02, 20 червня 2023 р.

Привласнив гроші та майно: на Шепетівщині судитимуть колишнього головбуха лісового господарства

Привласнив гроші та майно: на Шепетівщині судитимуть колишнього головбуха лісового господарства

Експосадовець привласнив понад 600 000 гривень державних коштів. Це не перший службовий злочин фігуранта. Раніше слідство встановило, що чоловік привласнив товарно-матеріальних цінностей підприємства на 299 000 гривень і підробляв відомості у бухгалтерських документах. За усе це і постане перед судом.

Слідство встановило, що 48-річний уродженець Славутчини тривалий час обіймав посаду головного бухгалтера одного з лісових господарств.

Діючи від імені держпідприємства, зловмисник спочатку перерахував 314 000 гривень на рахунок фізичної особи-підприємця, а потім привласнив ці кошти. Це не перший службовий злочин фігуранта. Раніше слідство встановило, що чоловік привласнив товарно-матеріальних цінностей підприємства на 299 000 гривень”, – проінформували у Шепетівському райуправлінні поліції.

Додали, що, окрім того, зловмисник розрахувався за товар коштами державного підприємства, підробивши відомості у бухгалтерських документах.

Днями слідчі оголосили 48-річному уродженцю Славутчини підозру за ч.4 ст.191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах) та ч. 3 ст.362 Кримінального кодексу України (несанкціоновані зміни інформації, яка обробляється в автоматизованій системі, вчинені особою, яка має право доступу до неї, що заподіяло значну шкоду).

Максимальне покарання, яке може загрожувати зловмиснику – позбавлення волі строком до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#шахрайство #кошти #ліси
live comments feed...