• Головна
  • Храм на Хмельниччині офіційно перейшов до ПЦУ, священник УПЦ не підтримав вибір парафіян і виніс церковний інвентар
08:45, 3 липня 2023 р.

Храм на Хмельниччині офіційно перейшов до ПЦУ, священник УПЦ не підтримав вибір парафіян і виніс церковний інвентар

Ще 07 травня 2023 року релігійна громада села Шибена на загальних зборах вирішила, що місцева святиня має перейти у підпорядкування ПЦУ. Тодішній настоятель храму, отець Миколай Куницький не підтримав вибір своїх парафіян і всупереч їх бажанню, поки документи знаходилися на перереєстрації у Хмельницькій ОВА, продовжував проводити в ній Богослужіння.

Але нарешті релігійна громада отримала усі офіційні документи. Тож, прихожани разом із священниками ПЦУ – отцем Василем Крисаком та отцем Василем Келеманом, прийшли до церкви помолитися, повідомили у Теофіпольській селищній раді.

На порозі святині їх зустріли отець Миколай із родиною та кількома прихильниками УПЦ. Після розмови з парафіянами, ознайомившись з документами і зрозумівши, що він тепер немає ніяких законних підстав проводити Богослужіння в церкві, священник УПЦ віддав ключі від храму.

Священники ПЦУ запрошували отця Миколая до спільної молитви за військових, які захищають кордони нашої країни від московської орди. Але, на жаль, священнослужитель УПЦ відмовився і під час молитви разом із своїми вірянами почав виносити церковне начиння.

Люди були прикро вражені цим вчинком, але, хоч все було придбано за кошти жителів села, не перешкоджали їм та продовжували молитися.

Відтепер офіційна назва духовної святині “Парафія (храм) Покрови пресвятої Богородиці Православної церкви України села Шибена Хмельницького району Хмельницької області”.

Храм на Хмельниччині офіційно перейшов до ПЦУ, священник УПЦ не підтримав вибір парафіян і виніс церковний інвентар, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#храм #Хмельниччина
live comments feed...