Під час будівництва дуже часто потрібно обирати між ціною матеріалів та їх якісними характеристиками. Іноді матеріали можуть бути оптимальними як за ціною, так і за своїми практичними властивостями: міцністю, універсальністю, зносостійкістю та інше. Саме таким є бетон, що виготовлений із цементу марки 200. До речі, купити бетон в Хусті такої марки можна в компанії ЗБК Еталон. Тут пропонують цей бетон та бетони з інших сортів цементу за помірними цінами та із можливістю замовити доставку на місце будівництва.

Важливо також те, що ціна куба бетону в Хусті за придбання його у компанії «Еталон» буде оптимальною, а якість – відповідати всім стандартам та вимогам до якісних будівельних споруд.

Спробуємо докладніше розповісти чому цей вид цементу є такий популярний і чому він може застосовуватись у різних варіаціях для спорудження як фундаментів, так і стін та перекриття у приватних оселях і комерційно-промислових об’єктах.

Для чого використовують бетон з цементу М200

Бетон із цементу М200 є типовим і найпоширенішим бетоном для приватного і комерційного будівництва. Якщо його порівнювати із найближчими конкурентами – М100 та М150 – він має відповідно суттєво кращі показники міцності та витривалості. А також цей бетон має властивість міцнішати після встановлення та застосування. Тобто він набуває з часом кращих характеристик у міцності. Важливо і те, що за вагою та щільністю він відрізняється оптимальними показниками, тому не перенавантажує як конструкцію будинку, так і конструкцію фундаменту чи перекриття. Саме тому він є привабливим для виготовлення плит, блоків, заливання готових форм, оскільки поєднує оптимальну вагу, невисоку вартість і потрібні характеристики міцності.

Основний напрямок застосування такого бетону – облаштування фундаментів, включно із стрічковими, стовпчиковими і свайними версіями основ будинків та споруд. Але окрім цієї основної функції, бетон з цементу М200 можна використати і для багатьох інших видів робіт:

  • заливання площі підлоги, майданчика для зберігання чи постійного паркування транспорту із відповідним навантаженням;

  • для створення якісного підстилочного шару для дорожнього асфальтно-бетонного укриття;

  • для виконання робіт із виготовлення плит для блоків і стін.

Іноді такий бетон застосовують для виконання доріжок на прибудинковій території, якщо вони повинні чинити достатній опір підтопленню, постійному впливу вологи, включно із стічними та талими водами. А також бути зносостійкими до періодичного переміщення легкого транспорту.