Пиво - один із найпопулярніших напоїв, що має давню історію. Протягом 10 тисяч років поціновувачі пивної продукції в усьому світі вдосконалюють і урізноманітнюють його рецептуру. Традиційний склад пива включає солодове пшеничне або ячмінне сусло, пивні дріжджі та хміль.

Види пива

Глобально пінний напій ділиться на 3 види за способом бродіння:

  • ель - виробляється за допомогою пивних дріжджів верхового бродіння (15-25 °C);
  • лагер - використовують пивні дріжджі низового бродіння (4-9 °C);
  • змішаний - комбінація типів бродіння.

На колір пива впливає наявність і ступінь обсмаження темного сусла. Європейська пивоварна конвенція розробила таблицю для визначення кольору напою, насиченість якого позначається числами від 4 до 140.

Міцність характеризується вмістом спирту в продукції. Найпоширеніші сорти мають 3-5,5% міцності. Однак існують більш "хмільні" різновиди: 6-8%, і майже безалкогольні - менш як 0,5 %.

Міжнародна шкала одиниць гіркоти (IBU) ділить пиво на:

  • легке (10-25);
  • середнє (26-45);
  • гірке (46-70).

Ступінь гіркоти визначається виходячи з кількості ізо-альфа-кислот.

Крафт

Незважаючи на різноманіття сортів пива, промислове виробництво набридло своєю однотипністю і неоднозначним складом. Тому крафтове пиво, зварене на власній маленькій пивоварні, викликає дедалі більший інтерес. Сучасний ринок надає можливість придбати все, що потрібно для приготування улюбленого напою. Інтернет-магазин https://my-beer.com.ua/ реалізує обладнання та інгредієнти для домашньої пивоварні, пивні екстракти.

Критерії вибору пивного екстракту

Крафтове пиво вариться із сухого або рідкого концентрату, який являє собою підготовлене зернове сусло. Продукт хороший тим, що не містить "хімічних" домішок. Сухий варіант має 2% вологи, вимагає обов'язкового охмелення. Рідкий аналог являє собою густий сироп із 20% вмістом води і не потребує додаткового охмелення, що ще більше спрощує процес варіння.

Спираючись на власні уподобання щодо гіркоти, міцності та кольору, приступайте до вибору фірми концентрату. Найпопулярнішими вважаються:

  • Coopers - Австралія. Представлено 3 серії на будь-який смак - Original, International, Thomas Cooper.
  • Brewferm - Бельгія. Представляє оригінальні рецепти з можливістю експериментувати з кількістю декстрози.
  • Muntons - Англія. Також має 3 серії - Premium (традиційні англійські сорти), Connoisseurs (міжнародні рецепти) і Gold.

Обирайте, готуйте, експериментуйте та насолоджуйтеся улюбленим крафтом!