Хоча керамічна плитка у ванну – не єдиний варіант для обробки стін та підлоги (а іноді й стелі), це все ж таки найзручніше рішення – хоча б через можливість утримувати приміщення в ідеальній чистоті. На щастя, дизайн і орнаменти на сучасній плитці настільки привабливі, що не важко знайти той, який припаде до душі навіть кожному покупцеві.

Як обрати?

При виборі плитки для ванної кімнати слід звертати увагу не тільки на її привабливу форму або дизайн, але насамперед на її технічні параметри. Плитка для ванної має різну стійкість до механічних та хімічних пошкоджень, коливань вологості та температури, а також відрізняється за ступенем антислизькості.

Обирати плитку потрібно таким чином, щоб ванна була безпечним приміщенням. Якщо в ванній кімнаті погана вентиляція або після душу залишается багато вологи на підлозі та стінах, слід ретельніше обирати плитку.

Символи R9-R13 означають протиковзку властивість - чим вище оцінка, тим безпечніше плитка.

Цифра після PEI означає стійкість плитки до інтенсивного руху. Якщо наша ванна використовується майже постійно, варто купити плитку з вищим маркуванням, наприклад, PEI 4 .

Наступний символ - E, поруч з яким є відсоткове значення що визначає ступінь поглинання поглинання плитки. Мінімальна поглинаюча здатність повинна становити 3%. Інакше пліснява з'явиться надто швидко.

Форма, колір, декор, матова або глянсова поверхня та інші деталі, що визначають візуальну привабливість товару – справа суто індивідуальна. Керуючись власним смаком, пам'ятайте, однак, що крім приємного зовнішнього вигляду плитки та міркувань безпеки слід також враховувати форму, розмір та освітлення ванної кімнати.

Тренди:

  • Мармур – як і раніше номер один у дизайні ванних кімнат.
  • Дрібна шестикутна плитка для стін приваблює все більше шанувальників.
  • Елегантні та модні мозаїки у поєднанні з габаритною плиткою приглушених тонів.
  • Темно-синій, зелений чи коричневий – домінують у сучасних колекціях плитки для ванної.
  • Плитка під дерево зберегла популярність і в сучасних колекціях.

Перед тим, як купити керамічну плитку для ванної кімнат уважно подивіться на маркування.

Яку плитку вибрати для великої ванної кімнати, а яку для маленької?

Для великої кімнати ми можемо обрати будь - який тип плитки. Ризику, що занадто темний колір, матове оздоблення або незвичайна форма чи малюнок зроблять ванну менше - немає. Тут ви дійсно можете проявити свою винахідливість та креативність, комбінуючи різні візерунки та кольори плитки.

У маленькій ванній найкраще використати традиційні рішення. Плитка повинна бути не занадто яскравою, класичної форми, з пастельними швами. Ви можете використовувати два різні відтінки одного кольору або вибрати варіант з облицюванням лише чутливих елементів приміщення – стіни за душовою кабіною або біля раковини. Маленьку ванну не варто викладати плиткою від підлоги до стелі. Таке рішення ризикове, оскільки може зменшити кімнату.

Плитка на підлогу

При облаштуванні ванної кімнати варто орієнтуватися не лише на вибір плитки для стін, але й враховувати поєднання кольорів із підлогою. Контрастне поєднання кольорів здатне повністю змінити характер інтер'єру.

Базові світлі кольори створюють враження чистоти та свіжості, вони також є гарним доповненням до яскравої плитки на стінах, особливо у невеликих ванних кімнатах. Однак для того, щоб біла ванна кімната не була занадто холодною та стерильною, можна зробити ставку на аксесуари у скандинавському стилі. Дерев'яні меблі, аксесуари в теплих тонах, рослини, натуральні матеріали - все це робить приміщення затишним.

Темна підлога для ванної кімнати - це, безумовно, ефектно та чудово вписується в сучасний стиль інтер'єру. При вдалому підборі плитки така підлога буде добре працюватиме як у великих, так і в маленьких кімнатах. Це також гарний фон для демонстрації унікального дизайну приміщення або душової кабіни. Темний стиль стін та підлоги, доповнений блискучими золотими або срібними елементами обладнання, дозволяє створити гламурну атмосферу. Однак, з практичної точки зору, чорний вимагає більш регулярного прибирання, ніж біла підлога.

У каталозі "Всі ціни" представлений великий асортимент моделей керамічної плитки, що може ускладнювати пошуки відповідного варіанта. Але завдяки нашим порадам ви дізналися основи маркування товарів, правила підбору плитки для різних розмірів та зон приміщення, а також модні тенденції, що в сумі допоможе легко та швидко зробити правильний вибір.