Мода на  тюлі і штори виникла ще дуже давно та не зникла по сьогодні. Ще у Стародавньому Єгипті штори з лляного волокна та шовку, які були розписані вручну, елегантно прикрашали вікна та двері. У сучасному світі цей елемент інтер’єру досі є важливою умовою для створення затишку в оселі.

 

Як обрати штори в кімнату

До різних кімнат підійдуть штори з різного матеріалу. Вони бувають легкі, летючі та навпаки міцні та важкі. Коли ви створюєте затишок у своїй вітальні за допомогою бібліотеки, м’якого килиму та світильників, завершіть її оздоблення шторами з таких матеріалів:

  • Бавовна – розповсюджений матеріал, який водночас практичний та виглядає гарно. Для вітальні обирайте бавовну міцну, достатньої щільності. Наприклад бавовняну мусліну, габардину або канву. Такі штори легкі у догляді, швидко праються, висихають та підійдуть під будь-який інтер’єр.
  • Вовняні штори чудово підійдуть у вітальню. Часто вони зроблені з важкої екологічної матерії, яка має щільну структуру.
  • Лляні штори пастельних відтінків створять ніжну, нейтральну атмосферу, яка завжди підійде для вітальні.

Салон штор Бориспіль пропонує вам значний асортимент штор з різних країн світу. У вас також є можливість створити власний дизайн – достатньо обрати бажану тканину в гіпермаркеті текстилю та замовити пошиття. Після того, як ви створили атмосферу у вашій вітальні – час подбати про спальню. Сприяти створенню інтимності та затишку будуть штори з наступних матеріалів:

  • Легкий шовк, який буде гарно розвиватися на вітру, додасть спальні відчуття спокою та елегантності. Це дорогий матеріал, приємний на дотик, має блискучу поверхню. Часто штори з цього матеріалу додатково вишиті елементами ручної роботи, що робить їх особливими.
  • Штори з велюру підійдуть у спальню для створення атмосфери теплоти. Густі по своїй структурі, м’які на дотик, ці штори впишуться в інтер’єр спальної кімнати. Зазвичай у спальню краще обирати штори з легких напівпрозорих матеріалів, але штори з велюру здатні захистити вас від сонця, коли ви хочете довше поспати та навіть затемнити кімнату у саму сонячну годину дня.
  • Лляні штори також підійдуть для спальні, оскільки їх природність та спокійні відтінки будуть сприяти заспокоєнню вашого розуму перед сном. Вони мають легку, приємну текстуру, створюють в кімнаті відчуття наповненості. Бувають різної щільності, але навіть легка текстура здатна захистити від сонячного випромінювання.

Обрати підходящі штори не важко – достатньо знати, яку функцію вони мають виконувати. Легкі прозорі тюлі будуть служити, як декоративний елемент, а важкі габардинові штори захистять від сонця.