Антисептик зараз є практично в кожному будинку - все ж таки епідемія коронавірусу пройшла не так давно. Але насправді й після неї такий метод обробки рук може бути дуже корисним і використовуватися для профілактики різних захворювань. Якщо медики, косметологи та майстри манікюру повинні обробляти руки антисептиком відповідно до посадової інструкції, то звичайним людям він стане в пригоді в тих ситуаціях, коли немає можливості терміново вимити руки. Але як вибрати такий засіб? Наведемо рейтинг найкращих антисептиків для рук.

Антисептик для рук

Найкращі антисептики для рук

Справді хороші антисептики для рук повинні знищувати патогенні мікроорганізми, але водночас не пересушувати шкіру. Вони прості у застосуванні та економічні. Серед найкращих варіантів:

  • Манорм Кристал. Відмінний вибір як для побутового застосування, так і для використання медиками або майстрами манікюру. Засіб містить комплекс із спирту та четвертинних амонійних сполук, тому забезпечує надійне очищення від різних патогенів.
  • Манорм. Забезпечує не просто очищення, а дезінфекцію високого рівня та пролонгований (особливо тривалий) бактерицидний ефект – він триває протягом 3 годин. Манорм знищує бактерії та грибки, інактивує віруси та може використовуватися медичними працівниками, зокрема для обробки шкіри в операційному чи ін'єкційному полі.
  • Манорм Гель. Дуже зручний у використанні, м'яко та ретельно поширюється по руках. Звичайно, він не такий економічний як рідина, але є більш комфортним для шкіри. Його дуже зручно тримати у кишені чи сумочці, також можна використовувати й у громадських установах.
  • Пелесепт. Вибираючи антисептик для клініки, перукарні або косметичного кабінету, варто віддати перевагу такому засобу. Він діє швидко та ефективно, знищуючи різні патогени — бактерії (зокрема особливо стійкі збудники внутрішньолікарняних інфекцій), віруси (зокрема гепатиту та ВІЛ), а також грибки.
  • Нор-Ультра. Ефективний антисептик для обробки шкіри підходить як для гігієнічної, так і для медичної обробки. Може використовуватись у хірургічній практиці, зокрема для обробки ліктьових згинів донорів та операційних полів. Характеризується широкою антимікробною активністю, діє проти збудників внутрішньолікарняних інфекцій.

Як вибрати антисептик для рук?

Вибрати якісний та надійний антисептик для рук не просто. Варто віддати перевагу товарам від виробників, які спеціалізуються на випуску дезінфекційних засобів та мають відповідні документи, що підтверджують якість їхньої продукції.

Також важливо враховувати призначення антисептика. Для домашнього застосування підійде звичайний засіб на спиртовій основі, а для медичного закладу – продукт із комбінованим складом та пролонгованою дією. Адже перший варіант відмінно впорається з тими бактеріями та вірусами, які можуть бути у навколишньому середовищі. А другий вже забезпечить надійний захист від рідкісних патогенів, які можуть траплятися в умовах медустанови.

Компанія MDM Group пропонує широкий асортимент антисептиків на різні випадки життя. Це український бренд, який скрупульозно стежить за рівнем якості своєї продукції та підтримує здорові конкурентоспроможні ціни на всі товари.

Усі антисептики від MDM Group мають у своєму складі не тільки дезінфекційні компоненти, але й пом'якшувальні речовини – пантенол та гліцерин. Вони знижують ризик пересушування шкіри, появи болючих тріщин та інших дефектів, забезпечуючи м'який додатковий догляд.