• Головна
  • Сьогодні українців і всіх охочих по всьому світу запрошують написати радіодиктант
08:32, 9 листопада 2022 р.

Сьогодні українців і всіх охочих по всьому світу запрошують написати радіодиктант

Сьогодні українців і всіх охочих по всьому світу запрошують написати радіодиктант

Міністерство культури та інформаційної політики України повідомляє, що сьогодні, об 11:00, вже 22 рік поспіль, відбудеться Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. За звичкою його приурочують до Дня української писемності та мови. Мета цього диктанту – не перевіряти грамотність учасників флешмобу, а об’єднати людей навколо України у всьому світі.

Цього року авторкою стала українська письменниця та режисерка Ірина Цілик, читатиме - народна артистка, герой України Ада Роговцева. Взяти участь у написанні Всеукраїнського радіодиктанту зовсім просто. Варто лише у вказаний час увімкнути найбільш зручну для вас платформу:

• Українське Радіо або Радіо Культура;

• телеканал Суспільне Культура;

• фейсбук-сторінку Суспільного та ютуб-канали Українського Радіо та Суспільне Новини.

Це можна зробити навіть у додатках suspilne.radio або Дія. На переможців чекають призи, але для цього потрібно відправити текст на перевірку до 10 листопада.

Загалом, за час існування цієї ініціативи до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності долучилося багато політиків, знаменитостей, науковців, студентів, службовців - мешканців як України, так і закордону - говорить голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Радіодиктант #Деньмови #єдність
live comments feed...