• Головна
  • З Пам'ятника загиблим солдатам зникла червона зірка
13:24, 10 листопада 2022 р.

З Пам'ятника загиблим солдатам зникла червона зірка

Пам'ятник загиблим солдатам, що знаходиться на вулиці Шешукова 4А, який присвячений пам'яті полеглих воїнів за час Другої світової війни, вже кілька десятиліть стояв без змін, його лише час від часу підфарбовували та підрехтовували. Але через червону зірку, що знаходилась на вершині цього монументу і яка була символом колишнього Радянського союзу, а зараз країни-агресорки, пам'ятник вирішили дещо змінити, а саме вирішили зняти той символ. Звісно що не в останню чергу, це було вирішено зробити на тлі повномасштабного вторгнення росії в Україну.

В цілому,  пам'ятник залишається майже незмінним, але верхня частина споруди, зокрема місце, де знаходилась червона зірка, що символізувала історичний звязок України з радянським минулим, була демонтована.

Насправді дещо дивно що цей пам'ятник останні 8 років залишався без змін, оскільки певні рішення щодо декомунізації було прийнято ще на початку війни на Сході України, і вже тоді було очевидно, що нічого хорошого від країни, яка використовує приналежність до спільного історичного минулого в своїх, загарбницьких цілях, очікувати не варто.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#пам'ятник #декомунізація #оновлення
live comments feed...