• Головна
  • В Музеї пропаганди видбулося вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні
16:55, 20 лютого 2023 р.

В Музеї пропаганди видбулося вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні

З метою вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні, наукова співробітниця Музею пропаганди провела музейне заняття "Ангели України" для учнів дев'ятого класу школи-гімназії. 

Під час заняття школярі дізналися про хроніку подій Революції Гідності, а також про Майдан у Шепетівці та місцевого активіста, Героя Небесної Сотні Миколу Дзявульського, який загинув у Києві на Інститутській від кулі снайпера під час відстоювання державних цінностей.

В Музеї пропаганди видбулося вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні, фото-1

Учні мали можливість пригадати цей період сучасної історії завдяки відеоматеріалам та музейним експонатам, переданим ними учасниками Майдану саме з епіцентру подій. Школярі відчули дух боротьби, свободи та незалежності, що пронизував суспільство під час Революції Гідності.

В Музеї пропаганди видбулося вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні, фото-2

"Тиха акція", в рамках якої учні запалили свічки під пісню-реквієм "Пливе кача..." та розвісили символічні паперові янголят з іменами Героїв Небесної Сотні на дереві біля Музею, стала важливим складовим заходу. Вона дозволила учням висловити свою вдячність та вшанувати пам'ять Героїв Небесної Сотні.

В Музеї пропаганди видбулося вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні, фото-3

Музей пропаганди висловлює свою подяку навчальному закладу та учням за участь у тематичних заходах, проявлену зацікавленість до сучасної історії та пам'ятних дат. Дане музейне заняття допомогло зберегти пам'ять про події Революції Гідності та про людей які загинули.

За матеріалами Музею пропаганди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Музей пропаганди #Революція Гідності #вшанування
live comments feed...