• Головна
  • На Житомирщині священик УПЦ МП вдарив по голові хлопчика, який тримав прапор України, – поліція відкрила справу
10:51, 4 квітня 2023 р.

На Житомирщині священик УПЦ МП вдарив по голові хлопчика, який тримав прапор України, – поліція відкрила справу

На Житомирщині священик УПЦ МП вдарив по голові хлопчика, який тримав прапор України, – поліція відкрила справу
У селищі Іршанськ на Житомирщині під час зборів релігійної громади стався конфлікт між місцевими жителями та служителями Української Православної Церкви Московського Патріархату, під час якого постраждав хлопчик.

 Про це повідомляє ГУНП у Житомирській області.

«2 квітня на території церкви Святої Покрови у селищі Іршанськ відбувалися збори релігійної громади. На місці події для забезпечення правопорядку працювали поліцейські. Під час заходу правоохоронці припиняли всі спроби фізичного протистояння. Водночас надійшло кілька повідомлень щодо протиправних дій, у тому числі завдання удару по голові 12-річному хлопчику», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановлюють всі обставини та свідків події і збирають письмові та відеосвідчення учасників заходу. Поліція розпочала кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією – ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу.

За інформацією керуючого Житомирсько-Овруцькою єпархією ПЦУ єпископа Житомирського і Овруцького Паїсія, напередодні громада храму Святої Покрови УПЦ московського патріархату ухвалила рішення про перехід до Православної церкви України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#житомирщина #священік #церква
live comments feed...