• Головна
  • Щомісяця продавали психотропи на два мільйони: на Хмельниччині затримали наркоугруповання
13:09, 24 квітня 2023 р.

Щомісяця продавали психотропи на два мільйони: на Хмельниччині затримали наркоугруповання

На Хмельниччині поліцейські затримали наркоугруповання, до якого входило четверо мешканців області. За інформацією правоохоронців, щомісяця вони продавали психотропні речовини майже на два мільйони гривень.

Про це розповіла начальниця сектору комунікації головного управління Нацполіції Хмельницької області Інна Глега.

За її словами, правоохоронці виявили наркоторговців рік тому. Тоді вони встановили, що на території Хмельницької області діє наркоугруповання, члени якого розповсюджують "Альфа-PVP" гуртовими партіями.

Щомісяця продавали психотропи на два мільйони: на Хмельниччині затримали наркоугруповання, фото-1

За зібраними матеріалами слідчі Нацполіції, за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора України, розпочали кримінальне провадження за частиною 3 статті 307 Кримінального кодексу України

Правоохоронці встановили, що до складу злочинної групи входило четверо мешканців Хмельниччини, а лідером угруповання виступав 34-річний чоловік. Для маскування своєї діяльності, він винаймав закинутий будинок в одному із сіл Житомирської області, де обладнав нарколабораторію з виготовлення "Альфа-PVP". За синтез психотропів відповідав 35-річний член угруповання, який мав знання та уміння роботи з хімічними сполуками. Лідер угруповання повністю забезпечував лабораторію необхідним обладнанням та прекурсорами, а її потужності дозволяли виготовляти щонайменше три кілограми "Альфа-PVP" щомісяця", — розповідає Інна Глега.

Як встановило слідство, каже Інна Глега, готовий товар лідер угруповання пересилав до Хмельницького, де ще двоє членів групи фасували його та збували по всій країні гуртовими партіями через пошту та великі закладки ("мастер-клади").

"Також чоловіки пропонували свою продукцію на власному Телеграм-каналі, який адміністрував лідер угруповання. Придбати заборонені речовини в інтернеті можна було лише за криптовалюту", — повідомляють у поліції.

За інформацією Інни Глеги, у чоловіків провели дев'ять санкціонованих обшуків.

"Під час них правоохоронці знайшли й вилучили наркотиків на понад 10 мільйонів гривень: майже 5 кілограмів готового "Альфа-PVP", 65 літрів "Альфа-PVP" у рідкому стані на етапі синтезу, а також амфетамін та канабіс. Крім того, вилучено майже 9 літрів прекурсорів, лабораторне обладнання, мобільні телефони та сім-карти різних мобільних операторів", — каже Глега.

За її словами, трьом чоловікам уже повідомлено про підозру за незаконне виготовлення, зберігання, перевезення, пересилання чи збут психотропних речовин в особливо великих розмірах, а лідеру угруповання та "хіміку" додатково вручено підозру за організацію та утримання місць для незаконного виготовлення психотропних речовин. Процесуальні рішення щодо ще однієї учасниці угруповання, додає Інна Глега, будуть прийматися після надходження результатів експертних досліджень.

За інформацією поліції, суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді безальтернативного тримання під вартою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#наркодилери #поліція #арешт
live comments feed...