• Головна
  • Перевірки укриття для населення в Хмельниччині: 7,26% споруд виявлено непридатними
15:38, 7 червня 2023 р.

Перевірки укриття для населення в Хмельниччині: 7,26% споруд виявлено непридатними

Перевірки укриття для населення в Хмельниччині: 7,26% споруд виявлено непридатними

На Хмельниччині оперативно обстежили 100% споруд, які слугують укриттям для населення. Загальна кількість укриттів склала 3100.

Це стало можливим завдяки терміновому засіданню комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося у п'ятницю.

За результатами перевірок - 225 виявилися “непридатними” для укриття цивільного населення (7,26%); - 233 споруди були закриті на момент перевірки (7,5%). Після обстежень, окремі балансоутримувачі оперативно зреагували і відкрили укриття, але є і такі, які досі зачинені, — йдеться у повідомленні Хмельницької державної адміністрації.

Відзначається, що захисні споруди мають бути доступними для громадян цілодобово. Це особливо важливо в умовах загрози техногенно-екологічних катастроф та надзвичайних ситуацій. Тому, головне завдання перед органами місцевого самоврядування полягає в приведенні захисних споруд на їх територіях до належного стану.

Місцеві владні органи повинні негайно реагувати на виявлені проблеми з укриттями, забезпечувати їх відкритість та приймати необхідні заходи щодо ремонту та покращення умов. Такі кроки є важливими для забезпечення безпеки мешканців регіону у випадку надзвичайних ситуацій.

Слід зазначити, що подібні перевірки та робота зі збереження укриття для населення є постійним процесом, який вимагає постійного контролю та підтримки від відповідних органів влади та громадськості. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#укриття #хмельниччина #перевірки
live comments feed...