Переважно водії звертаються на СТО коли автокондиціонер вже перестав працювати або з’явились проблем з його функціонуванням. Проте цього можна уникнути, якщо вчасно проводити обслуговування на професійній СТО. Щороку авто втрачає 10 – 15 % холодагенту через з’єднання у системи, проблеми з прокладками, коливання і вібрації. Це не тільки впливає на потужність, а й спричиняє проблеми із змащенням компресора. Якщо в системі залишається половина від потрібної кількості холодагенту, він ще буде працювати деякий час, але відбуватиметься підвищена витрата палива і швидкий знос компресора.

Тому спеціалісти вказують на необхідність обслуговування авто двічі на рік: восени та навесні. Також поза графіком обслуговування треба зробити якщо ви помітили неполадки у роботі системи. Ви можете отримати професійне і недороге обслуговування кондиціонера авто у нас в СТО RemRad.

Що включає обслуговування кондиціонера авто?

Обслуговування кондиціонера – це комплекс дій, спрямованих на діагностику і налагодження його повноцінної роботи. На нашій СТО ви можете отримати наступні послуги:

Заміну салонного фільтра

Салонний фільтр захищає випаровувач кондиціонера від бруду і пилу, а також легені пасажирів і водія авто, прибираючи небезпечні мікроелементи із повітря. Вони можуть мати різний склад і ефективність, проте навіть найкращий фільтр з часом перестає виконувати свої функції. В середньому цей фільтр треба міняти через кожні 15 тисяч км пробігу.

Фільтри салону призначені для очищення повітря всередині, що важливо для здоров’я і гарного самопочуття водія та пасажирів.

Очищення системи

Це процедура, що передбачає використання аерозольних засобів, пінних очищувачі, озонування салону. Засіб розпорошується і вводить у дренаж і проходить по всій системі видаляючи забруднення і шкідливі бактерії. Це не тільки прибере можливий неприємний запах, а й забезпечить високу якість повітря у салоні.

Перевірка кількості фреону

Як зазначалося вище рівень фреону постійно знижується, що погано впливає на роботу кондиціонера і призводить до перегріву компресора, для якого він виконує функцію змащення. Тому дуже важливо переконатись у відповідному рівні і, за необхідності, провести дозаправку, а також перевірити стан гумових прокладок і з’єднань, що забезпечують герметичність системи.

Мийка радіаторів

Чищення радіатора необхідне для недопущення перегріву двигуна і систем авто. Кондиціонер, як і інші системи має свій радіатор, що працює для охолодження вузлу під час роботи. Радіатор незмінно забруднюється протягом року через пил і бруд з дороги, а також інші чинники. Крім того, на ньому може накопичуватися волога, що призводить до розмноження бактерій і грибків, а це – пряма загроза вашому здоров’ю.

Мийка радіаторів проводиться досить швидко, але вимагає професійності, адже стільники досить крихті і демонтувати цей радіатор складно через його місцерозташування.

Заправка кондиціонерів авто

Дозаправка має проводитись регулярно під час обслуговування. Повна заправка проводиться після ремонту автокондиціонера. Вона обов’язково супроводжується перевіркою герметичності системи.

Важливо розуміти, що недостатня кількість фреону не менш небезпечна, ніж її надлишок, тому дуже важливо заправляти кондиціонер тільки у досвідчених спеціалістів.

Обслуговування кондиціонера в СТО RemRad

СТО RemRad пропонує повний комплекс послуг з обслуговування кондиціонерів авто всіх марок. Клієнти отримують:

  • послуги досвідчених майстрів;
  • якісне обслуговування за невисокими цінами;
  • високу швидкість і надійність робіт.

Також ви можете отримати послуги із діагностики і ремонту автокондиціонерів у зручний для вас час.